字词模式
句模式
段模式
系统设置
更多按钮
网址切换
保存状态
用户反馈
页面收藏
-AA+
2014年中考英语易错题集锦 - - either/ both

1 He knows_________ English________ French. But he’s very good at Japanese.

A. either; orB. both; andC. neither; norD. either; nor

答案: C(选择 AB的同学要注意语境.)

2. What do your parents do? - - One is a teacher;_________ is a driver.

A. otherB. anotherC. the otherD. that one

答案: C(选择其它三个选项的同学要注意, one is…, the other is…的用法)

3. 22. There are many trees on________ side of the street.

A. eitherB. anyC. allD. both

答案: A(选择 D的同学要注意 side为单数。选择 B的同学要注意:街道只有两边,因此不能用 any)

4. ________ is the population of the city?

A. How many B. What C. How many peopleD. How much

答案: B(在问到人口是多少时,其实是在说“人口数是什么”,因此不能用 A,要注意排除中文的干扰。)

85. Japan is________ the east of China.

A. inB. toC. onD. at

答案: B( in表示在范围里的, on表示紧挨着的; to表示在范围以外的)

7. The postman shouted,“ Mr Green, here is a letter________ you.

A. to B. fromC. forD. of

答案: C(选择 A的同学要注意 to表示动作的方向, for表示有从属关系或者利益关系)

8. We cant do it________ your help.

A. withB. ofC. underD. without

答案: D. (选择 C的同学要注意中文的干扰,借助某人的帮助要用 with,反之用 without)

9. He hasnt heard from his friend__________ last month.

A. sinceB. by the end ofC. forD. until

答案: A(选择 B的同学要注意 B选项为过去完成时的时间;选择 C的同学要注意, for+时间段;选择 D的同学要注意不是 notuntil句型. until+句子)

10. I didnt buy the dictionary yesterday_________ my aunt would give me one.

A. untilB. becauseC. ifD. before

答案: B(选择 A的同学要注意语境)